Bejelentkezés

Hírek

jan. 11
Innováció a közszférában - a Lillehammeri Egyetem képzése a TUD18-ban

A Norvég Alap által finanszírozott TUD18 Képzéskoordinációs Iroda 2017. január 10 –11 között ingyenes innovációs képzést tartott, kiváló norvég egyetemi szakemberek bevonásával. A képzés magas színvonalát a norvég Lillehammeri Egyetem Felnőttképzési Központja képviseletben Rolf Rønning és Ingjerd Thon Hagaseth egyetemi oktatók garantálták. A kétnapos képzés kiemelt témái az innováció, valamint a kreatív és lakosságközpontú önkormányzatiság volt, amelyet interaktívan, esettanulmányokon keresztül, gyakorlati módon mutattak be. Ennek megfelelően mintegy félszáz XVIII. kerületi és vecsési önkormányzati és civil szakember töltötte meg a TUD18 kiválóan felszerelt, SAMSUNG Smart School mintatantermét.

Innovacio01.png

A képzést megelőzően a tanulók felkészítő videók segítségével önálló kérdéseikkel készültek a kétnapos képzés előadásaira és az intenzív csapatmunkára. A két nap során a tanulók problémamegoldó képességüket fejleszthették újszerű és gyakorlatban alkalmazható megoldások, technikák elsajátításával. A résztvevők megismerkedhettek az innováció elméletével és gyakorlatával, valamint esetmegbeszéléseken, saját tapasztalataik megosztásával és együttes megvitatásával gyarapíthatták egymás kreatív eszköztárát. A kurzus a visszajelzések szerinti is elérte azt a célját, hogy a résztvevőket érzékenyebbé tegye az önkormányzati innováció támogató és akadályozó tényezőivel kapcsolatban.

Innovacio02.png

A képzés résztvevőire vár az a jövőbeni feladat, hogy kamatoztassák a képzés során megszerzett tudásukat egy még inkább lakosságbarát és hatékony önkormányzati ügyintézés érdekében.

Az önkormányzati innovációról készített rövidfilmek az alábbi weboldalakon érhetők el:

 http://tud18.hu/hu-hu/Lapok/onkormanyzati-innovacio.aspx

 http://tud18.hu/hu-hu/Lapok/hogyan-kell-elkezdeni.aspx

A kurzusról készített rövid összefoglaló film:

https://youtu.be/xskBNKEHrMM

A képzésen készült képek a galériában érhetők el.